in samenwerking met StiPP
APPLE TREE HELPDESK
020 - 470 09 20

Bijna met Pensioen

U kunt uit verschillende verzekeraars kiezen om uw variabele pensioen aan te kopen.

U bent bij StiPP pensioen aan het opbouwen of heeft dat gedaan. Dat pensioengeld is belegd. Als u met pensioen gaat worden de beleggingen verkocht, zodat u er een pensioenuitkering mee kunt aankopen. Dit kan een stabiel of een variabel pensioen zijn. Kiest u voor een stabiel pensioen, dan verzorgt StiPP uw pensioenuitkering. Kiest u voor een variabel pensioen, dan kunt u zelf bepalen bij welke pensioenverzekeraar u uw opgebouwde pensioenkapitaal onderbrengt. Ongeveer zes maanden voor uw pensioendatum ontvangt u een brief van StiPP met uitleg over de procedure rond uw pensioeningang. Hierop is ook de hoogte van uw tot dan toe opgebouwde pensioenkapitaal opgenomen.
 
Met deze gegevens kunt u zelf bij ons offertes aanvragen voor een variabel pensioen. Wij adviseren hier tijdig aan te beginnen zodat uw pensioen op de gewenste ingangsdatum gaat lopen.

VERGELIJK OPTIES
Bij het vrijkomen van een opgebouwd pensioenkapitaal loont het om goed te zoeken naar een geschikte pensioenverzekeraar. Het is belangrijk om eerst uw persoonlijke financiële situatie en (inkomens)behoefte te bepalen en vervolgens een passende aanbieder te zoeken. Daarbij moet u ook de wettelijke bepalingen voor ogen houden. Een pensioen moet bijvoorbeeld levenslang uitgekeerd worden en mag niet in één keer worden uitbetaald.

Verschillen in de hoogte van de uitkering kunnen groot zijn. Dat komt doordat verzekeraars verschillende rentepercentages en kosten hanteren. De hoogte van uw pensioenuitkering wordt bepaald aan de hand van drie factoren:


INZICHT IN DE HOOGTE VAN EEN VARIABELE UITKERING
Op deze website kunt u snel en eenvoudig inzicht krijgen in de mogelijke hoogte van een variabele uitkering. Wanneer u kiest voor 'meer informatie', worden de offertes van verschillende verzekeraars vergeleken en per e-mail aan u toegestuurd. 
 
Houdt voordat u begint de gegevens van uw pensioenkapitaal bij de hand. De indicatie van het pensioenkapitaal heeft u ontvangen van StiPP. Tijdens het door lopen van de website wordt deze informatie gevraagd.

Deze site opereert onafhankelijk van StiPP. Apple Tree stelt u via deze site in de gelegenheid om de meest geschikte (hoogste) aanbieding in de markt te selecteren. StiPP is niet verantwoordelijk voor de offertes of uitvoering van de pensioenuitkering van de door u geselecteerde pensioenverzekeraar noch voor de adviezen die u van Apple Tree krijgt.
 
INZICHT IN DE HOOGTE VAN UW VARIABELE PENSIOENUITKERING  IN DRIE EENVOUDIGE STAPPEN

STAP 1: PENSIOENUITKERING BEREKENEN
Vul eerst de uitgangspunten voor de berekening in. Het gaat om het beschikbare pensioenkapitaal, uw geboortedatum en een eventuele keuze voor een partnerpensioen.

STAP 2: DE MOGELIJKE HOOGTE VAN UW VARIABELE PENSIOENUITKERING 
Via deze site krijgt u inzicht in de mogelijke hoogte van uw variabele pensioenuitkering. Wanneer u op 'meer informatie' klikt, kunt u een offerte opvragen voor een variabel pensioen. Helaas zijn er ook een aantal verzekeraars die geen variabele pensioenuitkering aanbieden. U krijgt na het opvragen van de offerte per e-mail een offerte van de verzekeraars die actief zijn in deze markt en waar Apple Tree mee samenwerkt.

STAP 3: PENSIOENOFFERTE OPVRAGEN
Vanuit de informatie/ offerte die u van ons krijgt, weet u welke verzekeraar voor u een passend product heeft. 

Start direct met rekenen en vraag een offerte aan, u ontvangt de offerte binnen twee werkdagen.

Apple Tree gebruikt cookies

Apple Tree gebruikt Functionele en Analytische cookies voor website optimalisatie en statistieken.